Menu
0
19Apr2018
Flamingo's en Cactussen: onze huizen kleuren tropisch!

Flamingo's en Cactussen: onze huizen kleuren tropisch!

Door: Axeswar DesignReacties: 0

Designtrend die iedereen vrolijk maakt

Als we de jaren 2017 en 2018 in één designtrend kunnen samengevat worden, dan weten we het wel: Tropical is everywhere! Het begon al schoorvoetend in de zomer van 2016, met die prachtige felroze vogel, flamingo genaamd. Hier en daar dook hij voorzichtig op, maar sindsdien kan je er nergens nog naast kijken. Meer zelfs: hij krijgt nu volop gezelschap van een heel arsenaal tropische vrienden. Een decoratietrend waar iedereen heel erg vrolijk van wordt.

 

Wat is dat ‘tropical design’-thema juist?

In feite is het simpel, maar ook weer niet…  Is het voldoende dat er een exotisch beest of vrucht afgebeeld staat in vrolijk makende kleurtjes? Ja en nee, want leeuwen of bananen, beide best wel exotisch te noemen, kwamen we nog niet veel tegen in onze favoriete designshops. De trend is specifieker. Het is de roze flamingo die overheerst, op de voet gevolgd door de cactus. Maar ook ananassen, toekans, palmbomen, regenbogen en watermeloenen veroveren hun rechtmatige plekje.

 

En wat met de alomtegenwoordige eenhoorn?

De unicorn! Natuurlijk kunnen we dit mythische wonderdier niet over het hoofd zien. Ook eenhoorns lijken ons interieur stormenderwijs te veroveren en op te vrolijken. De gadgets, design-accessoires, LED lights en interieur-objecten in de vorm van een mythische eenhoorn zijn inmiddels niet meer te tellen. Maar hoort hij nu wel of niet bij de tropical-hype? Daarover zijn de meningen verdeeld. Misschien is hij wel een trend op zich, eentje die voorlopig ook niet lijkt nooit over te gaan...
 

Hoe ontstaat zo’n wereldwijde trend of hype?

Designtrends zijn van alle tijden. Maar wat nieuw is, is de manier en de snelheid waarmee ze tegenwoordig kunnen ontstaan. Het zijn niet langer enkel designers zelf die bepaalde trends in het leven roepen door op beurzen volop uit te pakken met vernieuwende kleuren of thema’s.

Meer en meer komen de trends van onderuit aangewaaid en springen designers wereldwijd vervolgens op de trein.

Zo laten internationale sterren zich vaak spotten met vernieuwende outfits of hippe interieurobjecten. Via social media verspreiden hun fans deze foto’s en video’s in een recordtempo over de hele aardbol.


De vele likes, comments en shares doen er vervolgens nog een schep bovenop, en voor je het weet wil iedereen ronddobberen op een opblaasbare reuze flamingo, ananas, kreeft, cactus, of gouden zwaan.

 

Welke designtrends gingen de Tropical Trend vooraf?

Trends zijn van alle tijden en lopen vaak kriskras door mekaar heen. Zo valt de ene persoon eerder voor het Tropical-thema, terwijl een ander liever aansluit bij sobere strakheid, kenmerkend voor de trend van Scandinavian of Japans Design. En nog een ander zweert bij alles wat trendy koperkleurig is.


En dieren, die deden het altijd al goed. Zo was er de afgelopen jaren een uitgesproken uiltjes-rage, gevolgd door de alomtegenwoordige hertenkoppen en dino's.


En nog niet zo heel lang geleden viel iedereen voor de retro-motiefjes uit de jaren ’60 en ’70, voor het zwart-zilveren barokthema met opvallende krullen, voor opblaasmeubilair, voor met pluche gedecoreerde sfeerlampen, enzovoort…


Als trendshop zijn wij van Axeswar Design alvast reuze benieuwd naar wat de toekomst nog allemaal in petto heeft. We blijven het voor jou opvolgen en brengen het met een grote smile tot bij jou thuis!

 

 

 

Reacties

Stefanie Derudder
Geplaatst op 2017-07-15 16:25:04
Ik zie mij daar al helemaal liggen op mijne reuzeflamingo ergens in een baaitje in Croatië.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Onlangs toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.