Menu
0
15Sep2017
Origineel cadeau zoeken, vinden en kopen - 10 tips!

Origineel cadeau zoeken, vinden en kopen - 10 tips!

Door: Axeswar DesignReacties: 0

1) Maak van je zoektocht naar het perfecte cadeau een beleving

Iemand blij maken met een origineel cadeau is een van de leukste dingen die er zijn. Beschouw je zoektocht naar dat perfecte geschenk dan ook niet als een vervelende opdracht, maar maak er iets leuks van en geniet van het snuisteren.

Neem rustig de tijd en maak er een gezellig uitje van. Dat kan in je eigen regio zijn, maar evengoed wat verder weg. Gent is zeker een spannende keuze. Er hangt een relaxte sfeer, er valt altijd iets te genieten en je vindt er verrassend veel originele cadeauwinkels, trendy designshops en winkels met een authentieke ziel.

2) Of pak je zoektocht naar een origineel cadeau juist super efficiënt aan

In dit geval wil je vooral snél scoren, doelgericht en zonder kopbrekens. Je weet waar je terecht kan voor een cadeau dat in de smaak zal vallen en je gaat direct op je doel af. Dat kan je favoriete cadeauwinkel zijn in de stad, waarvan je weet dat je er elke keer iets nieuws zal vinden. Of een webshop met een origineel assortiment waar je niet in verdwaalt. 

3) Lachen mag, dus durf eens gek te doen

Nee, een geschenk moet niet altijd functioneel zijn of aan een nood voldoen. Een origineel cadeau moet evenmin al te voorspelbaar 'in lijn' liggen van wat iemand zou verwachten te krijgen. Integendeel zelfs!

Doe eens lekker gek en verras je vrienden met iets grappigs wat ze waarschijnlijk nooit voor zichzelf zouden kopen. Je zal zien dat het hen oprecht gelukkig maakt. Er zal vrolijk gelachen worden en de sfeer kan voor de rest van de avond al niet meer stuk. 

4) Zet je eigen verlanglijstje voor een cadeau opzij

Niet jij krijgt het cadeau dat je aan het zoeken bent of zopas gekocht hebt. Het is de bedoeling dat je het afgeeft, ok? Zet daarom je eigen voorkeuren toch minstens een beetje aan de kant, en tracht te kijken door de bril van die ander die je straks gelukkig wil maken.

5) Laat je inspireren bij je zoektocht naar een bijzonder geschenk

Inspiratie opdoen voor een leuk cadeau is nog nooit zo gemakkelijk geweest als nu, in deze tijden van internet en sociale media. Maar let op voor een overdaad aan prikkels, want téveel keuze gaat een mens snel enerveren en zal leiden tot stress: KEUZESTRESS!

Een goed idee is om je in te schrijven op enkele nieuwsbrieven (die van Axeswar Design al geprobeerd?). Zo krijg je geregeld toffe ideeën die je dan kan 'parkeren' tot het moment dat je ze nodig hebt om iemand een plezier te doen. 

6) Laat merk, prijs of thema hun ding doen

- Merk:
Iemand die zweert bij Merk X, die maak je blij met Merk X, punt uit.
Wel best vooraf even zijdelings polsen of hij/zij product Y van Merk X al niet heeft. Anders zijn jullie beiden gejost.


- Prijs:
Een klassieke truuk van de foor is iets weggeven dat er duurder uitziet dan wat het jou in werkelijkheid heeft gekost. De ontvanger zal verrukt zijn over zoveel vrijgevigheid, terwijl jij fier bent over je slimme aankoop. Wel opletten dat je dit niet te vaak doet, want na verloop van tijd kan het beginnen opvallen en zich mogelijk tegen jou keren.

- Thema:
Zoek gericht op thema's die passen bij de persoon die iets krijgen gaat: cadeau voor haar, cadeau voor hem, cadeaus kind, interieurtips, reisgadgets, retro cadeau, sfeerverlichting,...

7) Maak het tastbaar en laat het inpakken

Natuurlijk zijn belevingscadeaus geweldig: een etentje, een citytrip-arrangement, een concert, een ballonvaart,... Dat je er niets 'tastbaars' aan overhoudt, weegt vaak niet op tegen de unieke herinnering.

Helaas zijn er maar 24 uren in een dag en slechts een twintigtal vakantiedagen op een jaar, waardoor een Bongobon of andere belevingsbonnen soms PLANNING-STRESS kunnen veroorzaken.

Een fysiek cadeau heeft daar geen last van. Je geeft of krijgt iets dat blijft en waar je elke dag opnieuw van kan genieten. En zeg nu zelf, er is toch niks zo plezant als het uitpakken van een mooi ingepakt geschenk.

 

8) Maak er een echte verrassing van

Hoe? Door je geschenk aan huis te laten afleveren op een welgemikte datum. Wist je bijvoorbeeld dat je bij elk online order bij Axeswar Design tot een tiental dagen in de toekomst kan aanduiden op welke dag het moet bezorgd worden?

 

9) Bied een uitweg

Niks zo jammer als een cadeaukeuze die uiteindelijk toch niet in de smaak valt. Zorg daarom altijd voor een uitweg: verzeker je bij aankoop dat het mogelijk is om te ruilen wanneer het cadeau niet in de smaak zou vallen. Uiteraard is ruilen no problemo bij Axeswar Design.   

10) Geef ook het plezier van het cadeau-kiezen cadeau

Onmogelijk, zeg je? Nee hoor... De oplossing is simpel: schenk een cadeaubon. Door een cadeaubon te geven, beperk je de eigen zoektocht naar een geschikt cadeau tot het uitkiezen van de geknipte winkel. Op zich ook al een creatief traject.  De 'last mile' van het traject geef je vervolgens in handen van het feestvarken. Hij of zij mag zelf iets leuks gaan uitkiezen uit het hele assortiment. Zo geef je hem of haar supplementair ook het plezier van het cadeau-kiezen cadeau. 

 

 


 

 

 

Reacties

Axeswar Design
Geplaatst op 2017-10-31 09:09:01
Dag Ann-Olivia,
Vanaf eind november zitten onze cadeautjes in een origineel eindejaarspapiertje.
Marie Baets
Geplaatst op 2017-10-12 14:56:12
Geven jullie ook workshops keuzestress? Want jullie hebben heel veel leuke spulletjes maar ik kan nooit kiezen en ik heb hier veel stress door!
Ann-Olivia Smekens
Geplaatst op 2017-10-02 17:20:35
Hebben jullie al kerst inpakpapier? Groetjes Ann-Olivia

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Onlangs toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.