Menu
0
09Dec2016
Neon verlichting en neon lampen duiken overal weer op

Neon verlichting en neon lampen duiken overal weer op

Door: Axeswar DesignReacties: 0

Wat is een neonlamp precies?

In essentie is een neonlamp een lichtgevende glazen buis gevuld met neon gas. Door elektrische stroom aan te sluiten op een gesloten glazen buis, gevuld met neon gas onder lage druk, wordt licht opgewekt. Dat neonlicht heeft als bijzondere eigenschap dat het sterk opvalt (ook overdag) en dat het een warme, heldere uitstraling heeft.   

 

Wie is de uitvinder van neonverlichting?

Neon licht is uitgevonden rond 1920 door Georges Claude, een Frans ingenieur. Hij trok met zijn uitvinding naar de Verenigde Staten en slaagde erin om twee van zijn neonlampen te verkopen aan een grote autodealer in Los Angeles. Die neons vielen zodanig hard op dat iedereen een gelijkaardige verlichting aan zijn gevel wou. Neon lichtreclame werd in geen tijd immens populair als buitenreclame, want zowel overdag als 's nachts was de reclame opvallend zichtbaar.  

Wat maakt neon lampen zo fascinerend?

Neon fascineerde iedereen. Niet voor niets kreeg het al snel de bijnaam 'vloeibaar vuur'. Het heldere licht was oorspronkelijk rood-oranjegloeiend van kleur. Maar de fascinatie werd nog groter toen bleek dat het gebruik van andere edelgassen dan neon ook andere kleuren mogelijk maakte:

- argon voor lichtblauw licht
- xenon voor helderpaars licht
- krypton voor bleekpaars licht
- helium voor goudgeel licht

En de glazen buizen konden letterlijk in alle mogelijke vormen gegoten worden, wat leidde tot de gekste neoncreaties


Waar komt de nieuwe neon hype vandaan?

Neon kent een echte revival en is weer alomtegenwoordig. Niet alleen in het straatbeeld als reclame, maar ook in huis als interieur-accessoire zijn retro neon signs en neonlampen populairder dan ooit. Kunstenaars, designers en interieurontwerpers gaan helemaal uit hun dak en maken gretig gebruik van de krachtige uitstraling van neon.

Twee verklaringen:
1) nieuwe 'neon like'-LED-technologie 
Door de snelle evolutie van LED verlichting is men erin geslaagd om de eigenschappen van ambachtelijk neon te vangen in kleurrijke LED-technologie die veel minder duur is dan de oorspronkelijke neon toepassingen. Dat brengt neon (eindelijk) op een haalbare en betaalbare manier tot in de huiskamer.

2) interieurontwerpers leggen de link tussen neon en de tropical art-hype
Flamingo's, toekans, cactussen, ananassen, regenbogen,... Ze zijn alom tegenwoordig in de hedendaagse designwinkel. Door dit populaire tropical thema te combineren met neon werd de hype nog versterkt.

Welke neons vind je bij Axeswar Design? 

Axeswar Design biedt een ruim assortiment van betaalbare neonverlichting gemaakt met de nieuwe LED-technologie. Dat resulteert in neon flamingo's en andere neonlampen met tropische designs van diverse merken, waaronder Sunnylife Australia.

Daarnaast kennen ook de Neon Boxes en Neon Signs van Locomocean een bijzonder groot succes.


Zo, nu is het aan jou om de keuze te maken die het best bij je behoefte past. Ons volledige assortiment retro neonverlichting vind je HIER

 

Reacties

Peter Ploegaerts
Geplaatst op 2020-01-29 09:14:02
Goeiedag,
Een neon van een hommel zit helaas niet in ons assortiment.
Peter Ploegaerts
Geplaatst op 2020-01-29 09:12:23
Goeiedag,
Onze neons zijn helaas niet op maat leverbaar. De teksten kunnen niet zomaar gekozen worden.
Ruisi
Geplaatst op 2020-01-28 21:10:19
Beste,mijn vriendin heeft een kinderopvang en die heet the humblebees en zoek een neon lampje van een hommel of
tom neys
Geplaatst op 2019-02-25 18:29:09
Beste,
Wij zijn momenteel bezig met een rebranding van onze cateringwagens. We overwegen eventueel een neon-licht toe te voegen in de wagens (azuurblauw. we denken dan bvb. aan :'Belgian Fries' uit te lichten voor de frituren. Wat moet zoiets kosten?

mvg,

Tom

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Onlangs toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.